Acteurs Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rikfa Lodeizen gaan de hoofdrollen spelen in de verfilming van het boek Publieke Werken van Thomas Rosenboom. 

Dat hebben producent Topkapi Films en distributeur Wild Bunch maandag bekendgemaakt.

Publieke Werken vertelt over de getergde vioolbouwer Vedder (Scholten van Aschat). Deze moet in 1888 het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het nieuwe Centraal Station moet wijken voor het prestigieuze Victoria Hotel.

Tegelijkertijd probeert zijn overmoedige neef Anijs (Jacob Derwig), die zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten heeft gewerkt, een uitweg te vinden voor zichzelf en zijn vrouw Martha (Lodeizen).

Hongarije

Het drama wordt verfilmd door regisseur Joram Lürsen (Alles is liefde, In Oranje). Het scenario is van Frank Ketaar (Overspel). De opnames zullen vanaf september dit jaar plaatsvinden in Nederland en Hongarije.

Van het boek Publieke Werken zijn meer dan 450.000 exemplaren verkocht. De roman, die is bekroond met de Libris Literatuur Prijs, is ook uitgegeven in Duitsland, Denemarken, Slowakije en Hongarije.

Publieke Werken moet najaar 2015 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.