De Nederlandse acteur Rutger Hauer gaat een rol spelen in de nieuwe film over Michiel de Ruyter.

Dat maakt de distributeur vrijdag bekend.

Lieke van Lexmond kruipt voor de film in de huid van Wendela de Witt. Dit maakte regisseur Roel Reiné vrijdag bekend tijdens de castpresentatie van zijn avonturenfilm.

Aan boord van het marineschip Zijne Majesteit Friesland vertelde Lieke enthousiast over de kostuums die ze mag dragen tijdens de opnames die op 20 mei beginnen.

Wendela de Witt is de vrouw van Johan de Witt, een rol van Barry Atsma. Ze komt uit een van de rijkste families van Amsterdam. 

''Het wordt een prachtig kostuumdrama", zegt Van Lexmond. "Mijn borsten worden flink opgesnoerd en het korset dat ik draag wordt flink ingesnoerd. Ik mag prachtige kleding dragen. Wat ik wel mooi vind is dat vrouwen in die tijd heel belangrijk waren voor het gezinsleven.''

Tygo Gernandt

Andere namen die Reiné vrijdag op de Waddenzee voor de kust van Texel bekendmaakte, zijn die van Roeland Fernhout in de rol van Johans broer Cornelis de Witt, Tygo Gernandt in de rol van krijgsman Jozef van Ghent en Egbert-Jan Weeber in de rol van prins Willem III.

Victor Löw neemt de rol van De Waerd op zich, als Oranjeaanhanger een van de woordvoerders in de Staten-Generaal. Hajo Bruins mag zich inleven in Cornelis Tromp, Derek de Lint gaat Johan Kievit spelen.

Frank Lammers speelt zoals bekend de titelrol. Zijn vrouwelijke tegenspeelster wordt Sanne Langelaar, die zijn grote liefde Anna de Ruyter gaat spelen. Jada Borsato krijgt de rol van Neeltje de Ruyter, een van de kinderen van de zeeheld.