Kiefer Sutherland  tv-series het liefst in één ruk uit. 

De acteur werkte vorig jaar samen met Game of Thrones-acteur Kit Harington aan de rampenspektakelfilm Pompeii en hij had toen de gelegenheid om die serie helemaal te bekijken.

"Ik had een paar avonden vrij en heb toen alles van Game of Thrones gezien. Ik heb me geweldig vermaakt", zegt hij tegen het Amerikaanse filmblad Variety.

Tv-series worden door het publiek vaak 'opgespaard', zodat aan het eind van het seizoen de hele serie in een keer kan worden bekeken. De kijker voorkomt zo steeds een week te moeten wachten totdat hij een nieuwe aflevering kan kijken. Online videodiensten als Netflix spelen handig op dit zogenoemde 'binge viewing' in door hun series in één klap in hun geheel aan te bieden.

'Binge viewing'

De 47-jarige Sutherland heeft gemerkt dat het publiek van zijn serie 24 al jaren doet aan 'binge viewing'. "Toen het eerste seizoen beschikbaar werd op dvd in 2002 dachten de producenten dat die vooral bekeken zouden worden door mensen die hier en daar een aflevering hadden gemist", zegt de acteur.

"Maar ook toen bleek dat veel mensen wachtten totdat het hele seizoen op dvd uitkwam en het dan in een keer gingen kijken. Daardoor vielen die dvd-verkopen veel hoger uit dan iemand ooit had kunnen dromen."

Sutherland is momenteel in Londen bezig met de opnames van een nieuw seizoen van 24. Goed nieuws voor de fans, die sinds 2008 niets meer van hoofdpersoon Jack Bauer hebben vernomen. Slecht nieuwe voor de binge viewers, want het seizoen beslaat ditmaal maar twaalf afleveringen, de helft van de vorige seizoenen.