Regisseur Jeroen Leinders wil een film gaan maken over 13-jarige Sedar Soares die elf jaar geleden werd doodgeschoten na het gooien van een sneeuwbal tegen de auto van een toevallige passant. 

Voor de financiering ervan begint hij een crowdfundingactie.

Soares was bij metrostation Slinge met vriendjes in de sneeuw aan het spelen toen een sneeuwbal de auto van een voorbijganger raakte. Daarop kreeg de jongen een kogel door zijn hoofd. Op vrijwel hetzelfde moment kreeg zijn moeder het bericht dat voetbaltalent Soares was toegelaten tot de jeugdselectie van Feyenoord.

Drama

Voor Leinders genoeg reden om dit verhaal te verfilmen; in beeld te brengen hoe familieleden na dit drama uiteindelijk achterblijven. Leinders kocht de filmrechten van het boek Wanneer De Mieren Schreeuwen van Alex Boogers, dat een reconstructie van die gebeurtenis is.

Via de crowdfundingactie ‘voor een miljoen kunnen we het doen’ wil hij het geld bijeen krijgen.

Op een vergelijkbare manier bracht Leinders eerder 5 miljoen dollar bijeen voor het maken van zijn film Tula the Revolt, een verhaal over de slavenopstand op Curaçao in 1795.

Vrijspraak

In 2005 veroordeelde de rechtbank in Rotterdam de 29-jarige G. H. nog tot vijftien jaar cel, H. ging daartegen in hoger beroep.

Justitie eiste dat H. de vijftien jaar zou krijgen voor doodslag en een jaar voor wapenbezit en het invoeren van 300 gram cocaïne. Ook in Rotterdam eiste justitie deze straf, maar de rechtbank besloot daar tot een straf van vijftien jaar.

Het hof oordeelde later echter dat er onvoldoende bewijzen waren om H. te veroordelen voor de dood van de 13-jarige jongen. De zaak steunde voor het overgrote deel op de verklaring van een vrouw die tijdens de schietpartij op het metrostation zou zijn geweest.

Justitie vulde dit materiaal aan met verklaringen van andere getuigen. De rechters van het hof bepaalden echter dat die uitspraken onvoldoende betrouwbaar zijn om als bewijs te dienen. Het wapenbezit en cocaïnehandel achtte het hof wel bewezen.