De horrorfilm De Poel van Chris W. Mitchell mag dan af zijn, volgens de regisseur was het geen makkelijke weg die hij heeft afgelegd. 

Daarmee doelt hij niet op het filmen zelf, maar meer op de tijd hiervoor toen de financiering voor elkaar moest komen. "Men heeft er weinig vertrouwen in dat het publiek horror van Nederlandse bodem wil zien", vertelt hij aan Spits

Volgens Mitchell zijn er veel vooroordelen als het om Nederlandse horrorfilms gaat. "Nederlandse filmmakers beheersen het genre niet, horror is iets typisch Amerikaans en polderhorror kan dus weinig meer zijn dan een rip-off. En daar wil men geen geld aan uitgeven."

Alles is liefde

Mitchell hoopt met zijn horrorfilm De Poel te laten zien dat het wel degelijk kan. "Wat ik hoop, is dat De Poel een aanzienlijk publiek weet te bereiken en dat er dan meer ruimte komt voor andere regisseurs. Het genre heeft eigenlijk zijn eigen Alles is Liefde nodig. Sinds die hit kunnen Nederlandse romkoms niet meer stuk."

De regisseur zegt wel realistisch te blijven.

"Als De Poel 30.000 bezoekers trekt en daarmee het record voor grootste Nederhorrorfilm verbreekt, knijp ik mijn handjes dicht", vervolgt hij. Ook al is dat bezoekersaantal een stuk lager dan die van de gemiddelde romkom. "Maar ook dan zal het gelukt zijn om te laten zien dat het kán, en kost het de volgende keer wellicht minder bloed, zweet en tranen om de boel van de grond te krijgen.”

Bekijk de trailer: