De superheldenfilm Batman vs Superman mag een vierde superheld verwelkomen. 

De nog vrijwel onbekende acteur Ray Fisher heeft getekend voor de rol van Cyborg, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Deze half mens, half robot is een van de oprichters van het zogenoemde Justice League, het DC Comics-equivalent van de The Avengers van concurrent Marvel.

Geruchten dat Cyborg in de film zou voorkomen, gingen al in februari. Waar Victor Stone, zoals zijn alter ego heet, vandaan komt is niet in alle verhalen van DC Comics hetzelfde.

Eerder maakte de studio bekend dat Gal Gadot de rol van Wonderwoman zal vertolken.

Slijmmonster

In de meest recente verhaallijn wordt de jonge Stone na een explosie in het hypermoderne STAR Lab aangevallen door een buitenaards slijmmonster. Om te overleven wordt hem een reeks experimentele protheses aangemeten, maar het buitenaardse wezen blijkt hem ook bovenmenselijke krachten te hebben gegeven.

Filmproducent Warner Bros wil nog niets kwijt over het verhaal van de film. Aangezien Batman en Superman het naar verluidt met elkaar aan de stok krijgen in de film, is de vraag in elk geval voor wie Cyborg partij kiest.

Zoals bekend neemt Henry Cavill weer de rol op zich van Superman en is Ben Affleck voor het eerst te zien in het kostuum van Batman. De regie is in handen van Zack Snyder, het scenario is van David S. Goyer. Batman vs Superman, zoals de film vooralsnog heet, verschijnt in april van 2016.