Conan O'Brien belooft er zondagavond bij de MTV Movie Awards een spectaculaire show van te maken. "Mijn lichaam ziet er fantastisch uit en misschien krijgt het publiek er wel wat van te zien".

Dat vertelt de 50-jarige O'Brien, die de ceremonie presenteert.

"Ik bereid me hier al enkele jaren op voor", legde de talkshowpresentator uit. "Ik wist al lang van tevoren dat ik dit jaar de MTV Movie Awards zou presenteren, dus ik heb onderwateroefeningen gedaan, pilates en Grieks-Romeins worstelen."

O'Brien is niet bang dat mensen niet inschakelen omdat op andere zenders populaire programma's als Game of Thrones en Mad Men worden uitgezonden.

"Game of Thrones is tijdverspilling. De draken vallen zondagavond iedereen aan en eten hun gezichten op. En Mad Men? Gaap. Iemand drinkt te veel en heeft daarna seks met iemand. De MTV Movie Awards, daar moet je naar kijken."

Vlammen

De prijzen, die worden uitgedeeld in het Nokia Theatre in Los Angeles, worden omgeven door veel special effects. "Ik sta tussen meer vlammen dan ik ooit in mijn leven heb gezien", vertelt O'Brien.

Zelf kijkt hij het meest uit naar sterren als Johnny Depp en Kate Upton. "Grumpy Cat komt ook, hebben we gehoord. Maar het is net zoiets als bij de paus: je hoort geruchten en misschien volgt een audiëntie, maar misschien ook niet. Ik denk dat het op dit moment makkelijker is om Jay-Z te boeken dan Grumpy Cat."