Peter Mayhew, de acteur die in jaren zeventig en tachtig de rol van het harige Star Wars-personage Chewbacca vertolkte, zal terugkeren in het aanstaande vervolg op de succesvolle filmreeks. 

Volgens The Hollywood Reporter zal Mayhew in Star Wars: Episode VII zijn opwachting maken. De film moet in 2015 in de bioscoop verschijnen, bijna veertig jaar nadat Mayhew voor het eerst in een Star Wars-film speelde.

Behalve de terugkeer van 69-jarige Mayhew werd eerder ook een weerzien met originele castleden als Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher door de filmpers aangekondigd.

Het zevende deel van Star Wars wordt geregisseerd door J. J. Abrams (Armageddon). De opnames voor de film zijn reeds begonnen.

Het is nog onduidelijk welk verhaal de film zal vertellen. Zo zouden de boeken van Timothy Zahn gevolgd kunnen worden, die verschenen met toestemming van Star Wars-bedenker George Lucas.

Geruchten dat Abrams een heel nieuw verhaal heeft geschreven gaan ook rond. In ieder geval zullen de gebeurtenissen in de film zich dertig jaar na Star Wars VI afspelen.

Bekijk enkele fragmenten met Chewbacca: