In tegenstelling tot wat veel filmkenners dachten, zijn de opnamen voor de nieuwe Star Wars-film al aan de gang.

Dat heeft Disney-topman Alan Horn gezegd in een interview met The Hollywood Reporter. Het interview werd afgenomen op 2 april, maar is nu pas gepubliceerd.

Filmkenners dachten dat de opnamen voor de nieuwe Star Wars-film pas over een paar weken van start zouden gaan. Horn heeft nu bevestigd dat de eerste beelden voor Star Wars: Episode VII al zijn geschoten

Volgens geruchten vinden de opnamen plaats in Egypte en Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarover liet Horn niets los. Wel vertelde de Disney-baas dat het lastig was acteurs te casten voor de nieuwe film. "De casting was het moeilijkste, maar ik kan nog niets zeggen over wie in de film spelen."

Geruchten

Al maanden gaan geruchten dat Mark Hamill, Harrison Ford en Carrie Fischer terugkeren als Luke Skywalker, Han Solo en Princess Leia. Bevestigd wordt echter nog niets. "Jullie zullen af moeten wachten", was alles wat Horn losliet. 

Niet alleen het vinden van de juiste acteurs kostte moeite, ook het schrijven van het scenario nam veel tijd in beslag.

De nog titelloze Episode VII speelt zich ruim dertig jaar af na de gebeurtenissen in Episode VI - Return of the Jedi uit 1983. Daarin accepteerde Skywalker eindelijk dat de duistere Darth Vader zijn vader is en werd afgerekend met superschurk Emperor Palpatine.

Verhaal

Met welk verhaal scenarioschrijvers Lawrence Kasdan en J.J. Abrams, die de film tevens regisseert, op de proppen komen, is nog onduidelijk. Mogelijk worden de boeken van Timothy Zahn gevolgd, die verschenen met toestemming van Star Wars-bedenker George Lucas. Geruchten dat Kasdan en Abrams echter een heel nieuw verhaal hebben geschreven, gaan ook al langer. 

De zevende Star Wars-film moet in december volgend jaar op het witte doek te zien zijn. Disney, dat productiemaatschappij LucasFilm vorig jaar overnam en sindsdien over de Star Wars-films gaat, wil in 2016 en 2017 het achtste en negende deel uitbrengen.