Kevin Spacey neemt een rol niet aan om geld te verdienen. "Ik ben er niet in geïnteresseerd om een slechte film beter te maken met mijn aanwezigheid."

Dat zegt de acteur in een interview met The Hollywood Reporter.

Aan het blad vertelt hij dat hem veel rollen worden aangeboden die hij vervolgens afslaat, omdat hij de film of de rol niet interessant genoeg vindt.

"Er zijn genoeg acteurs die denken: ik sta nu op een lijst en ze bieden me films aan en dan verdien ik veel geld. Dat wil ik niet, ik wil die persoon niet zijn."

"Filmmaatschappijen bieden je een baan aan omdat ze denken dat jij de film wel kan redden, omdat jij een grote naam bent. Je krijgt ontzettend veel geld aangeboden, maar dat maakt de film niet beter."

Gek

De acteur vervolgt: "Ik vond het een afschuwelijk idee dat ik zo'n acteur zou worden. Om maar te komen werken voor het geld en steeds hetzelfde te doen."

Spacey vertelt in het interview dat hij het wel kan waarderen dat veel van zijn collega's hem maar raar vinden. "Mensen denken bij veel van mijn beslissingen vaak: wat doet hij? Dat gaat nooit werken. Ik ben er inmiddels aan gewend dat mensen denken dat ik gek ben. En ik vind het eigenlijk wel leuk."