De bijbelfilm Noah met Russell Crowe in de hoofdrol mag niet in Maleisië worden vertoond. Het Aziatische land voegde zich bij een reeks islamitische landen waar de film al eerder werd verboden.

De film is in strijd met de islam omdat er een profeet in wordt vertoond. Dat schrijft de Maleisische krant The Sun.

"De film is verboden omdat wij moslims geloven in de profeet Noach, en volgens de islam is het niet toegestaan een profeet uit te beelden", laat een topman van de Maleisische filmkeuringsdienst weten.

Eind vorige maand werd de film al om soortgelijke redenen geweerd uit bioscopen in buurland Indonesië. Enkele weken eerder werd de film verboden in Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten.

Darren Aronofsky

Noah vertelt het verhaal van Noach en het bouwen van de ark om de zondvloed te overleven. Regisseur Darren Aronofsky heeft gekozen voor een beduidend duisterder vertelling dan die uit de bijbel, wat hem ook van christenen veel kritiek opleverde.

Hij heeft laten weten de kritiek te respecteren, maar benadrukt ook dat het verhaal van Noach zich afspeelde enkele eeuwen voor het ontstaan van christenen of zelfs joden.