Het vorstenhuis van Monaco zal niet aanwezig zijn bij de wereldpremière van de film Grace of Monaco , over Grace Kelly, tijdens het Festival van Cannes. 

Dat meldt de New York Post woensdag op haar website.

Prins Albert zou woest zijn over de manier waarop zijn vader, prins Rainier, wordt weergegeven in de film.

De vorst zou aan de producenten van de biopic hebben gevraagd de film voor de première te mogen zien, maar deze hebben geweigerd.

Volgens bronnen zou Albert bang zijn dat Grace Kelly in de film wordt geschetst als een sterke, glorieuze vrouw terwijl Rainier zou worden afgebeeld als een slechte, zwakke leider die zijn vrouw slecht behandelde. In een persverklaring heeft het vorstenhuis van Monaco de film al afgedaan als "pure fictie en historisch volledig incorrect".

Grace Kelly

Grace Kelly was een beroemde actrice in Hollywood die later de vrouw werd van prins Rainier van Monaco. Zij speelde onder meer in drie films van Alfred Hitchcock en won een Oscar voor haar rol in de film The Country Girl. Toen zij met Rainier trouwde, moest ze stoppen met acteren, overigens zeer tegen haar zin.

De rol van Kelly in de film wordt gespeeld door actrice Nicole Kidman. De rol van prins Rainier wordt vertolkt door Tim Roth. Grace of Monaco opent op 14 mei het Festival van Cannes. De film is vanaf begin juni in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk de trailer: