Decennia na de eerste Top Gun-film zijn er nog steeds plannen voor een vervolg. "We proberen die film al dertig jaar te maken en volgens mij komen we steeds dichterbij".

Dat heeft producent Jerry Bruckheimer gezegd tegen Huffington Post.

Top Gun verscheen in 1986 en groeide uit tot een filmklassieker. Bruckheimer blijft tot op het bot gemotiveerd om zijn gedroomde sequel op de actiefilm, met in de hoofdrol Tom Cruise, uit te brengen.

"Don Simpson en ik probeerden iets van de grond te krijgen, maar dat lukte niet. Tom nam het over, maar hem lukte het ook niet. En nu proberen wij het weer", zegt de filmmaker.

Drones

Voor Top Gun kroop Cruise in de huid van Pete 'Maverick’ Mitchell, een getalenteerde maar ook roekeloze straaljagerpiloot bij de Amerikaanse luchtmacht. Ook in het vervolg moet de 51-jarige acteur de hoofdrol spelen.

"Het idee is dat alle piloten overbodig zijn geworden door drones", vertelt Bruckheimer. "Cruise gaat de piloten laten zien dat ze altijd nodig zullen zijn."

Het gaat vermoedelijk nog wel even duren voordat de nieuwe Top Gun af is. "Gelukkig voor Tom heeft hij het heel erg druk, dus we moeten rekening houden met zijn agenda en een budget regelen waarmee Paramount uit de voeten kan", aldus de producent.

Wie de Top Gun-sequel gaat regisseren, is nog niet bekend.