De producent van de film A Hologram for the King pakt de financiering groots aan. Alleen rijke filmliefhebbers kunnen zich permitteren mee te doen aan zijn Kickstarter-project.

Een film financieel mogelijk maken door crowdfunding is niks nieuws, al voor 1 dollar kunnen liefhebbers in de Verenigde Staten bijdragen aan de totstandkoming van een film. Dit project gaat echter nog een stap verder. 

Je moet bewijzen dat je óf 200.000 dollar (ruim 145.000 euro) per jaar verdient óf 1 miljoen dollar (ruim 726.000 euro) op de bank hebben staan, om te mogen meedoen, schrijft het Amerikaanse blad The Wrap

Deze crowdfunding verloopt via een site met een toepasselijke naam: Kickstarter for the Rich.

De financiering van de film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dave Eggers, is al rond, deze vorm van crowdfunding is een pure vorm van investeren. De hoofdrol is weggelegd voor Tom Hanks, de regie in handen van Tom Tykwer.

Volgens The Guardian is ook de film Triple Nine (regie John Hillcoat) bezig om via deze weg de financiering rond te krijgen. In de film zijn onder anderen rollen weggelegd voor Casey Affleck, Kate Winslet en Woody Harrelson.