Lucia de Berk heeft gemengde gevoelens over de film, Lucia de B., die regisseur Paula van der Oest over de periode rond haar detentie heeft gemaakt.

Dat zegt De Berk woensdag tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door.

"Ik heb er een dubbel gevoel over. Wat zal het allemaal weer teweeg brengen?" vraagt De Berk zich over de aanstaande vertoning van de film af.

Raar

"Het is ook onwerkelijk om het weer te beleven, wat raar toch allemaal", beschrijft De Berk haar gevoel toen ze fragmenten van de film zag. 

De zaak-Lucia de B. staat bekend als een van de grootste justitiële dwalingen in Nederland. Toen in 2001 een baby in het ziekenhuis overleed, werd de Haagse verpleegkundige ervan verdacht het kind te hebben vergiftigd. Hierna werden eerdere sterfgevallen tijdens haar diensturen als verdacht aangemerkt.

Na een lange rechtsgang kreeg de 'engel des doods' een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Door aanhoudend onderzoek van De Berks broer en een arts werd de zaak heropend, waarna bleek dat er geheel geen bewijs was van moord.

Bekijk de trailer van de film:

Frans Molenaar

"Vandaag ben ik een jurk gaan passen bij Frans Molenaar voor de première, wie had dat gedacht?", aldus De Berk.

Ariane Schluter vertolkt de rol van Lucia de Berk. Overige rollen worden door onder anderen Marwan Kenzari, Fedja van Huêt en Barry Atsma gespeeld. 

 Lucia de B. is vanaf 3 april in de bioscoop te zien.