De stand-upcomedians van het tv-programma De Lama's wilden ooit een punt achter hun carrière zetten met een speelfilm. 

"Producent San Fu Maltha had een scriptschrijver geregeld met een prachtig verhaal dat zich afspeelde in 2014", zegt Tijl Beckand deze week in Nieuwe Revu, over de film die er uiteindelijk nooit kwam.

"Ruben Nicolai zat in een sekte, Ruben van der Meer speelde in slechte politieseries, Jeroen van Koningsbrugge in een Roemeense pornofilm en Patrick Lodiers was zijn geheugen kwijt", zegt Beckand lachend.

"Improvisatie was groot over de hele wereld en in Nederland was een show onder leiding van de immer perfecte Arie Boomsma een grote hit. We wilden die mannen ontmaskeren tijdens het WK improvisatie en dus moesten De Lama's weer bij elkaar komen."

Afgekeurd

Uiteindelijk was het ook Maltha die het project de nek omdraaide. "Op een dag zaten we bij hem op kantoor en hij vertelde dat het script was afgekeurd. Toen niemand wist wie dat eigenlijk had gedaan, zei hij: dat zal ík dan wel geweest zijn. Waarop ik vroeg of hij het gelezen had, maar dat wist hij niet meer. Toen zijn we maar gekapt', zegt Beckand.

Inmiddels is hij op tv met het succesvolle programma De Grote Improvisatieshow. "Er kijken 1,2 miljoen mensen naar en we staan ook nog in Carré. Zolang dat programma bestaat, komt er geen Lama-film."