Een tweede vervolg op de horrorfilm The Blair Witch Project behoort volgens de makers van het eerste deel zeker tot de mogelijkheden. 

Dat zegt Eduardo Sánchez in gesprek met Movies.com. Sánchez maakte de film eind jaren negentig samen met Daniel Merick.

In The Blair Witch Project onderzoeken drie tieners een lokale legende van de Blair Witch.

De film werd samengesteld door opnames uit goedkope, handcamera's en veroorzaakte hiermee een doorbraak in het zogeheten found footage-genre. In dit genre moet de kijker het idee krijgen dat de beelden die hij ziet echt zijn geschoten, al dan niet door de personages in de film. 

De opvolger van de film, Book of Shadows, werd door een andere regisseur gemaakt en had in vergelijking tot het eerste deel amper succes.

Progressie

Sánchez verkocht recentelijk de rechten van zijn nieuwe film Exists aan Lionsgate, het bedrijf dat ook de rechten van The Blair Witch Project in handen heeft. 

Voor Sánchez een reden om concreet over een opvolger van de horrorfilm na te gaan denken.

"Daniel en ik praten al enkele jaren met Lionsgate over een vervolg op The Blair Witch Project, zonder enig succes. Maar nu ik bij ze terug ben, zouden we misschien progressie kunnen boeken." 

Sánchez zegt dat een vervolg niet door found footage zal worden samengesteld, maar dat het wel in de ambiance van het origineel moet blijven. "Het tweede deel vond ik goed, maar het speelde zich in een andere soort sfeer af dan het eerste deel."