Homeland-acteur James Rebhorn is op 65-jarige leeftijd overleden. Hij leed al sinds 1992 aan huidkanker, maar verloor hij vrijdagnacht uiteindelijk de strijd tegen de slopende ziekte.

Dat meldt The Hollywood Reporter.

In Homeland speelde hij de vader van hoofdrolspeelster Claire Danes. Naast de populaire Amerikaanse serie is de acteur onder meer bekend van de films Meet the Parents en Independence Day.

"Hij was een geweldige, geweldige man," zei zijn agent Dianne Busch over hem. "Ik heb hem sinds 1990 vertegenwoordigd en dat mijn hele carrière gedaan. Het was geweldig om met hem samen te werken. Hij was erg grappig en had een warme persoonlijkheid."

Ze vervolgt: "Hij voelde zich aangetrokken tot projecten met een sociaal bewustzijn. Een van zijn favoriete films die hij gemaakt heeft was Lorenzo's Oil, omdat het een verschil heeft gemaakt. Hij was gelovig en hield van zijn gezin. Dat was extreem belangrijk voor hem en ik heb hem carrièreoffers zien maken voor hen."

Overlijdensbericht

Rebhorn schreef voor zijn dood een overlijdensbericht over zichzelf. In het bericht, dat His Life, According To Jim heet en maandag werd gepubliceerd op de website van zijn kerkgemeenschap, heeft de Homeland-acteur het vooral over zijn familie.