De Britse acteur en regisseur Andy Serkis gaat The Jungle Book regisseren. Of hij ook in de film gaat acteren, is nog niet bekend.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Serkis is vooral bekend als het personage Gollum in de films gebaseerd op de boeken The Lord of the Rings en The Hobbit.

The Jungle Book wordt Serkis' eerste project als regisseur. Toch heeft hij al ervaring met regisseren bij grote films. Zo was en is hij assistent-regisseur bij de drie Hobbit-films en regisseerde hij ook  enkele scènes voor de Lord of the Rings-trilogie.

De 49-jarige Serkis neemt de regie over van Alejandro Inarritu, die uit het project stapte vanwege andere verplichtingen. Ook Ron Howard was even in beeld als regisseur.

Eigen versie

De film, van producent Warner Bros, is niet de enige liveactionfilm van The Jungle Book die momenteel wordt gemaakt. Disney, dat in 1967 al de befaamde tekenfilm over het boek van Rudyard Kipling maakte en in 1994 een eerste liveactionfilm, werkt al een tijdje aan een eigen versie en is nu bezig met casten.

In die film, onder regie van Jon Favreau, spreekt Idris Elba de stem in van de vervaarlijke tijger Shere Khan. Van beide films is de premièredatum nog onbekend.