Bedenker van de boekenserie Game of Thrones, George R.R. Martin, zou zijn avonturenreeks graag met een verfilming willen aanvullen.

Martin weet niet hoeveel tijd de zender HBO nodig zal hebben om zijn boeken naar de gelijknamige televisieserie te vertalen, maar een film zou volgens hem uitkomst bieden om de bestaande verhaallijnen sneller af te ronden en samen te voegen.

Dat zegt de schrijver in gesprek met The Hollywood Reporter.

"De boeken worden almaar groter. Ze zouden een special kunnen gebruiken om wat dingen af te ronden. Iets met een budget van 100 miljoen dollar en een speellengte van twee uur. Die draken worden erg groot, snap je", doelt Martin op de verhaallijn van Daenerys Targaryen (foto) die samen met haar draken voor haal eigen volk vecht.

Drieluik

Maar Game of Thrones zou ook op een andere manier op het witte doek kunnen verschijnen volgens Martin. Zijn driedelige serie Tales of Dunk and Egg zou daar de basis voor moeten vormen. De gebeurtenissen van het drieluik vinden negentig jaar eerder plaats dan de verhaallijnen die in de televisieserie worden gebruikt. 

Het vierde seizoen van de serie wordt vanaf april uitgezonden. In totaal zullen er zeven seizoenen worden uitgezonden.

De Nederlandse actrice Carice van Houten is al enkele seizoenen in de serie te zien. Acteur Michiel Huisman voegt zich daar vanaf het volgende seizoen aan toe.