Lucia de Berk is blij met de film die over haar leven is gemaakt. De verpleegkundige die jarenlang ten onrechte vastzat wegens moord verwacht dat het mensen aan het denken zet.

"De film laat zien dat ook jij opgepakt en onterecht vastgezet kunt worden", aldus De Berk in een interview met Vriendin.

"Je weet natuurlijk al dat ik vrijgesproken word, maar toch is het spannend", vertelt ze.

De Berk was tijdens het maken van de film erg betrokken bij het schrijfproces en vertelt dat ze dat eigenlijk heel zakelijk deed.

"Ik benaderde het wel zakelijk, maar emotioneel kwam het toch binnen. Scènes en verhaallijnen werden bedacht, maar het bleef mijn verhaal."

Over haar tijd in de gevangenis vertelt De Berk dat het vooral moeilijk was dat zij veroordeeld was tot een levenslange gevangenisstraf. "Dat was het ergste. De meeste meiden hadden uitzicht op een einddatum, die keken uit naar de dag dat ze vrij zouden komen."

Veranderen

Toen Peter R. de Vries op een gegeven moment een uitzending aan haar wijdde veranderde volgens De Berk alles in de gevangenis. "Ineens werd ik wel vriendelijk behandeld. Ik wist niet wat me overkwam. Het was allemaal zo vreemd."

De Berk vertelt nog iedere dag blij te zijn dat ze vrij is, maar dat het leven ook anders is. "Ik kan de deur uit wanneer ik wil. Mijn leven is voorgoed veranderd. Ik ben niet meer onbezorgd en ik ben mijn vertrouwen in mensen kwijt. Ik kijk de rest van mijn leven over mijn schouder."