De laatste film waarin actrice Brittany Murphy te zien is, Something Wicked, gaat op 4 april in première. Murphy, die de hoofdrol speelt in de film, overleed eind 2009 onverwacht op 32-jarige leeftijd.

Volgens schrijver en producent Joe Colleran bracht de dood van Murphy een extra verantwoordelijkheid met zich mee.

"Je wil haar op de best mogelijke manier neerzetten, want jammer genoeg is dit haar laatste kunstje", legt Colleran uit aan dagblad New York Daily News.

De regisseur en crew van de film hadden het erg moeilijk met de dood van Murphy, aldus Colleran. "Het bekijken van de beelden, het zien van Murphy en het horen van haar stem was erg emotioneel die eerste maanden."

De productie van Something Wicked, over een jong stel dat wordt gestalkt, werd na de dood van Murphy een tijdje stilgelegd. Daarna moesten enkele scènes opnieuw worden opgenomen. "Het is een langdurig proces geweest, maar we zijn er eindelijk."

Murphy stierf aan een longontsteking gevolgd door een hartstilstand. De actrice was verzwakt door bloedarmoede en veelvuldig medicijngebruik. Vijf maanden later overleed haar man aan dezelfde symptomen.