De Amerikaanse regisseur Robert Rodriguez heeft voor het eerst een televisieserie gemaakt. NU.nl vroeg aan de Amerikaan wat zijn vier favoriete series zijn.

The X-Files
De Amerikaanse serie The X-Files verscheen tussen 1993 en 2002 op televisie en won vijf Golden Globes.

Centraal staan de twee FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) die vreemde en onverklaarbare zaken moeten oplossen.

"The X-Files had een heel hoog bioscoopgehalte voor een serie", aldus Rodriguez. "Vince Gilligan, die later Breaking Bad zou schrijven en produceren, heeft dit echt heel goed gedaan."  

Breaking Bad
Ook Breaking Bad komt dus in de serie top-4 van Robert Rodriguez voor.

De serie werd tussen 2008 en 2013 uitgezonden en gaat over een terminale kankerpatiënt die zijn vaardigheden als scheikundeleraar gebruikt om samen met een ex-leerling een succesvolle drugsproducent te worden.

The Walking Dead
Een bijzondere plek in het lijstje van Rodriguez wordt door de horrorserie The Walking Dead ingenomen.

De op een stripverhaal gebaseerde serie vertelt het verhaal van een groep mensen die voor haar leven moet vechten, nadat Amerika overspoeld wordt met zombies.

"The Walking  Dead heeft echt de toon gezet voor wat ik met de serie From Dusk till Dawn wilde doen”, legt Rodriguez uit. "Door die serie ben ik gaan geloven dat mijn concept zal werken."

The Walking Dead heeft in Amerika diverse kijkcijferrecords gebroken en won recentelijk zelfs in een directe kijkcijfercompetitie van de Olympische Winterspelen.

"Mijn vrienden en ik zijn altijd al grote fans van zombiefilms geweest", zegt Rodriguez. "Maar we hadden nooit gedacht dat zoveel mensen dit als onderwerp van een serie zouden omarmen. Het gaf me het gevoel dat dit het juiste moment was om met de serie From Dusk till Dawn te beginnen."

True Detective
"Op dit moment kijk ik met veel plezier naar True Detective", zegt Rodriguez.

Acteur Woody Harrelson speelt in de serie een pragmatische rechercheur die met zijn excentrieke collega (Matthew Mcconaughey) een serie mysterieuze en satanistische moorden moet oplossen.

"Ik vind die serie echt heel tof. Ik zie ook overeenkomsten met From Dusk till Dawn, als je kijkt naar de benadering van spirituele en mythische aspecten van de serie."

Lees het hele interview met Robert Rodriguez