Regisseur Robert Rodriguez lanceerde zijn nieuwe televisiezender El Rey met de serie From Dusk till Dawn, gebaseerd op de gelijknamige cultfilm. Volgens Rodriguez "de ideale manier om aandacht te generen".

Dat zegt de 45-jarige Amerikaan, bekend van succesvolle films als El mariachi, Sin City en Spy Kids, in gesprek met NU.nl.

In de film From Dusk till Dawn zijn de twee Gecko-broers, gespeeld door Quentin Tarantino en George Clooney, na een bankroof met dodelijke slachtoffers op de vlucht voor de politie. Tijdens hun vlucht ontvoeren de broers een Amerikaans gezin en komen ze uiteindelijk in een mysterieuze stripbar in Mexico terecht, waar ze voor hun leven moeten vechten.

De horrorfilm verscheen in 1996 in de bioscoop. Bijna twintig jaar later blaast regisseur Rodriguez nieuw leven in het verhaal rondom de Gecko-broers, in vorm van een televisieserie voor zijn eigen zender El Rey Network.

Veilige keuze

Rodriguez lijkt met deze aanjager voor zijn nieuwe zender een veilige keuze gemaakt te hebben.  

"Ik wilde El Rey lanceren met een serie die mensen kennen en die bij de zender past. De combinatie van zowel een zender als óók een serie waarvan nog nooit iemand heeft gehoord, leek me niet zo’n beste", aldus Rodriguez.

"Ik hoor al achttien jaar dat mensen hebben genoten van die film. Dit is dus ideaal om aandacht voor El Rey te generen."

Opgewarmde versie

Sinds enkele dagen is de serie ook in Nederland te volgen. Wekelijks verschijnt er op de betaalwebsite Netflix een nieuwe aflevering.

De kijker hoeft volgens de geboren Texaan niet bang te zijn dat hij een opgewarmde versie van de film te zien krijgt. Volgens Rodriguez vertelt de serie het oorspronkelijke verhaal na, maar dan met verhaallijnen en personages die niet in de film zijn voorgekomen.

"Zelfs als je de film zo goed kent dat je hem kunt dromen, zal de serie je verrassen. Personages die in de film bijvoorbeeld komen te overlijden, zien we weer terug in de serie."

Om de kans op gelijkenissen nog verder uit te bannen, heeft Rodriguez er naar eigen zeggen voor gezorgd dat geen enkele acteur uit de film in de serie zal verschijnen.

'Nooit bang'

Bang dat de serie de kracht van het origineel weg zal nemen is Rodriguez niet.

"Ik ben ten eerste nooit bang. En ik zie dit als een mooie uitdaging. Films duren meestal lang, omdat je alle personages dient te leren kennen. Ik denk dat mensen deze film destijds zo leuk vonden, omdat het script zo kort was. Maar ook omdat de personages tof waren en die komen in de serie uitvoeriger terug."

De vier favoriete series van Robert Rodriguez