Amanda Seyfried wil het liefst nooit meer stoppen met acteren. "Ik ben verslaafd. Het is mijn roeping en ik ben er afhankelijk van."

Dat vertelt ze in een interview met het Amerikaanse W magazine.

"Ik ben gewoon gaan acteren en kwam er achter dat ik nooit meer iets anders wilde", vertelt de 28-jarige actrice.

"Ik vind het vooral leuk om te spelen dat ik verliefd ben. En seksscènes zijn geweldig. Veel van mijn collega's zijn hele knappe, sexy mannen van mijn eigen leeftijd. Dus waarom zou het niet leuk zijn?"

Seyfried begon haar carrière in de soapserie As The World Turns en heeft daarna eigenlijk nooit niet gewerkt. De actrice speelde daarna onder andere in Veronica Mars, Mean Girls en Mamma Mia!.

Hoewel Seyfried al eerder in grote films speelde, heeft ze het gevoel dat haar doorbraak pas echt kwam na haar rol in Les Miserables.

Beroemd

"Ik had eerder niet het idee dat ik echt beroemd was, ik had het gevoel dat niemand echt lette op wat ik aan het doen was. Dat vond ik eigenlijk wel prettig. Maar toen werd Les Miserables een enorme wereldwijde hit en veranderde alles. Daar heb ik ontzettend aan moeten wennen."

De actrice vertelt dat ze nog steeds moet wennen aan de 'magie' die Hollywood in haar leven heeft gebracht. "Het komt op hele onverwachte momenten, dat je ineens denkt: ik voel me net een prinses. Dat is geweldig."