Jean-Claude Van Damme zou dolgraag terugkeren in een vierde Expendables-film. 

Na zijn zeer definitieve einde in The Expendables 2 lijkt dit onwaarschijnlijk, maar de Belg heeft daar een oplossing voor. Hij wil niet terugkeren als Jean Vilain, maar als diens tweelingbroer Claude Vilain.

Dat zegt hij tegen het Britse filmblad Empire.

"Ik heb me zeer vermaakt tijdens de opnames van The Expendables 2, met Mr. Stallone en andere grote actiesterren", zegt de Muscles from Brussels. De cast bestond uit onder anderen Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis en Dolph Lundgren.

'Vindingrijk'

"Meneer Stallone is een vindingrijke man. Hij kan wellicht een sterker personage bedenken dan Claude Vilain, de tweelingbroer van Jean Vilain", gaat Van Damme verder. "Fans vragen mij regelmatig of de volgende Vilain, als die er komt, een schurk of een 'good guy' is. Dat laat ik aan meneer Stallone over."

Het is niet voor het eerst dat Van Damme als tweeling of kopie van zichzelf is te zien. De inmiddels 53-jarige acteur speelde al eerder dubbelrollen in Double Impact, Maximum Risk en Replicant.

Stallone staat in principe open voor een nieuwe Expendables met een tweelingbroer van een verdwenen personage. Hij grapte eerder al op die manier het personage van Steve Austin te laten terugkeren. Dat is er echter niet van gekomen.

Derde reeks

Het is hoe dan ook nog even afwachten of een vierde Expendables wordt gemaakt. De derde in de reeks verschijnt op 14 augustus in de Nederlandse bioscopen.

Naast Stallone, Schwarzenegger en Lundgren keren Jet Li, Terry Crews en Randy Couture terug. De echte mannenfilm bevat ook een keur aan nieuwe gezichten, waaronder Harrison Ford, Antonio Banderas, Mel Gibson, Wesley Snipes en Kelsey Grammer.