Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Mees Kees op Kamp overtreft succes voorganger

De jeugdfilm Mees Kees op Kamp heeft het succes van zijn voorganger overtroffen. Het vervolg op Mees Kees heeft nu officieel meer opgebracht dan het eerste deel.
Door BuzzE

Dat maakt distributeur Entertainment One dinsdag bekend.

Het origineel, dat eind 2012 in première ging, bracht bijna 4,13 miljoen dollar op. Mees Kees op Kamp heeft dat bedrag inmiddels gepasseerd. Qua bezoekersaantallen zit Mees Kees op Kamp overigens nog onder zijn voorganger.

Deel 1 trok uiteindelijk ruim 600.000 bezoekers. Voor het tweede deel staat de teller nu op 584.000. Dit komt doordat het bioscoopkaartje vorig jaar iets duurder is geworden. Mees Kees op Kamp draait overigens nog in 62 zalen, dus de kans dat dit record ook wordt gebroken, is heel reëel.

Boeken

De Mees Kees-films, gebaseerd op de boeken van schrijfster Mirjam Oldenhave, vertellen over een jonge stagiair (Willem Voogd) die zich staande probeert te houden op zijn eerste school. Dat wordt hem vooral door de starre rector Dreus (Sanne Wallis de Vries) niet eenvoudig gemaakt.

Het eerste deel van Mees Kees bereikte deze week ook al een mijlpaal: er gingen meer dan honderdduizend exemplaren van de dvd over de toonbank. Hiermee was de jeugdfilm na Skyfall en The Hobbit de best verkochte dvd van 2013. Het derde deel, Mees Kees op de Planken, wordt deze zomer gedraaid en is rond de kerstvakantie in de bioscopen te zien.


Lees meer over:

Mees Kees

Aanbevolen artikelen