De Nederlandse regisseur Roel Reiné gaat een Amerikaanse actiefilm draaien met Wu-Tang Clan-rapper RZA. Het gaat om Sting of the Scorpion, een vervolg op martial arts-drama The Man with the Iron Fists uit 2012.

De opnames vinden deze maand plaats in Thailand, bij de grotten van Chiang Mai.

Het eerste deel, waarin RZA ook de hoofdrol speelde, vertelde over een groep huurmoordenaars die in een Chinees dorpje de jacht op een goudschat opende. De lokale smid (RZA) nam het vrijwel eigenhandig op tegen de rovers.

Rapper en acteur RZA, die echt Robert Diggs heet, vertelde onlangs in een interview met Rolling Stone al dat hij aan de film werkte.

Opmerkelijk

Het is opmerkelijk dat er een vervolg wordt gemaakt, want het eerste deel was geen groot succes. Sting of the Scorpion is de elfde Amerikaanse actiefilm die de Nederlandse regisseur in zes jaar tijd in Hollywood maakt.

Nadat hij in Nederland een Gouden Kalf won voor The Delivery verhuisde hij naar de Verenigde Staten waar hij zich heeft gespecialiseerd in relatief goedkope actiefilms. Reiné maakte onder meer vervolgen op hits als Death Race en The Scorpion King.

De regisseur keert in mei terug naar Nederland. Hij gaat dan een groots epos over de Hollandse zeeheld Michiel de Ruyter draaien.