Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mark Wahlberg snapte Star Trek-rol niet

Mark Wahlberg geëerd met MTV Generation Award

Mark Wahlberg wordt tijdens de MTV Movie Awards in het zonnetje gezet. De acteur krijgt op 13 april in Los Angeles de MTV Generation Award uitgereikt. 
Door Novum

Dat heeft de muziekzender maandag bekendgemaakt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een artiest met een indrukwekkende staat van dienst.

De 42-jarige Wahlberg krijgt de gouden popcorntrofee uit handen van de hoofdrolspelers uit de tv-serie Entourage. De acteur was de uitvoerend producent van de serie, die bovendien losjes op zijn leven was gebaseerd. Van Entourage verschijnt volgend jaar een verfilming.

MTV eert Wahlberg voornamelijk vanwege zijn veelzijdigheid. "Van Dirk Diggler tot The Departed. Van The Basketball Diaries tot Ted en van Entourage tot The Fighter. Voor de camera en achter de camera, hij heeft het allemaal gedaan en hij is altijd memorabel", somt de directeur van de zender op.

Belonen

"Mark boeit al twintig jaar het publiek van MTV en voor deze zeldzame prestatie belonen we hem."

Jamie Foxx mocht de prijs vorig jaar in ontvangst nemen. Ook Johnny Depp en Reese Witherspoon werden eerder geëerd met het beeldje. De uitreiking van de filmprijzen wordt dit jaar aan elkaar gepraat door Conan O'Brien.

De films American Hustle en The Wolf of Wall Street zijn met ieder acht nominaties de koplopers bij de MTV Movie Awards.


Lees meer over:
MTV Movie AwardsMark Wahlberg

Aanbevolen artikelen