Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sylvia Hoeks

Film met Sylvia Hoeks draait in bioscopen VS

De Nederlandse film Het meisje en de dood, met in de hoofdrol actrice Sylvia Hoeks, komt uit in de Amerikaanse bioscopen.
Door BuzzE

Het drama is vanaf eind april in New York te zien. Als er veel animo voor de film is, gaat hij in meer bioscopen in het land draaien.

Het is de derde Nederlandse productie in twee maanden tijd die in de Verenigde Staten een kleine release krijgt. Eerder werden ook de documentaire Het Nieuwe Rijksmuseum en de actiekomedie Black Out in Amerikaanse bioscopen uitgebracht.

Het meisje en de dood doet het internationaal sowieso erg goed. De film draaide inmiddels op tientallen festivals over de hele wereld en oogstte vooral in Rusland veel succes.

Matige recensies

Dit succes is opmerkelijk, omdat de productie ondanks vier Gouden Kalveren zeer matige recensies kreeg en in Nederland nauwelijks bezoekers trok.

Het kostuumdrama vertelt over de Russische arts Nicolai die terugkeert naar een oud bordeel waar hij ooit de courtisane Elise (Hoeks) ontmoette.

De film doet het in het voormalige oostblok goed omdat het verhaal verwijst naar grote Russische schrijvers als Tsjechov en Poesjkin.


Lees meer over:

sylvia hoeks

Aanbevolen artikelen