Eén van de kinderen van Angelina Jolie en Brad Pitt lijkt in de voetsporen van haar ouders te willen treden. Dochter Vivienne is kort te zien in Maleficent.

Jolie moest flink in de make up voor de titelrol en was daardoor onherkenbaar en zag er griezelig uit.

"De kleine kinderen die op de set rond liepen durfden niet in mijn buurt te komen. Met mijn scherpe klauwen en die enorme horens zag ik er natuurlijk angstaanjagend uit."

De actrice vertelt in een interview met Entertainment Weekly dat dochter Vivienne om die reden gecast is als Doornroosje op jonge leeftijd. "Niemand anders durfde."

Ook zoon Pax en dochter Zahara zijn even te zien in de film. Hoewel Jolie het leuk vindt om te werken met haar kinderen had ze wel even moeite om de slechterik te spelen in de buurt van haar kinderen. "Ik moest heel gemeen langs ze lopen, maar het liefst stopte ik even en gaf ik een knipoog."

Toch is het niet de bedoeling dat de kinderen van het acteurskoppel nu vaker in films zullen spelen. "We vinden het leuk als onze kinderen met ons mee kunnen naar ons werk en misschien zelfs even te zien zijn, maar niet dat ze echt aan het werk gaan als acteurs."