De regisseur van 300: Rise of an Empire heeft zijn best gedaan om een unieke film te maken. "Niemand wil een kopie zien van de eerste film."

"Je blijft op bezoek in het concept van iemand anders en dus is het lastig, maar we willen echt iets nieuws maken", vertelt regisseur Noam Murro in een interview met NU.nl.

"We hebben geprobeerd het gevoel dat mensen kregen bij het kijken van de eerste film weer op te roepen. Dat gevoel dat je denkt: waar kijk ik in hemelsnaam naar en wat gebeurt hier allemaal?!"

De van origine Israëlische regisseur vertelt hoe moeilijk het is om een spin-off te maken van een film die zo succesvol is geweest als 300, destijds geregisseerd door Zack Snyder.

"Je bent te gast en dus heb je verantwoordelijkheden tegenover je gastheer. Maar Zack heeft mij de vrijheid gegeven om mijn eigen draai aan de film te maken, aan de hand van zijn tips en wijsheid. Het is een geweldige manier van werken."

Groene schermen

Het verhaal is gebaseerd op een stripreeks van Frank Miller, die ook de inspirator was voor 300, en speelt zich ongeveer rond dezelfde tijd af als het eerste deel. In 300: Rise of an Empire wordt het verhaal van de Griekse generaal Themistokles (Sullivan Stapleton) vertelt, die ten strijde trekt tegen Xerxes (Rodrigo Santoro) en Artemisia (Eva Green).

Bij het maken van de film, opgenomen in Bulgarije, heeft Murro met name gebruik gemaakt van groene schermen. Dat betekent dat een groot deel van de set later met de computer in de film moest worden geplaatst.

"Er zijn momenten geweest dat het zo verschrikkelijk moeilijk was. Maar tegelijkertijd geeft het ook een gevoel van vrijheid. Het voelt bijna als werken in het theater. Het acteren wordt weer veel belangrijker, omdat je je alles nog moet inbeelden. Ik denk dat het de film nog sterker maakt, omdat alles moet kloppen."

300: Rise of an Empire draait vanaf 6 maart in de Nederlandse bioscopen.

Lees hier onze recensie