Matthew McConaughey is niet te zien in het tweede seizoen van True Detective.

"Ik ben er niet meer bij in seizoen twee. ​Het eerste seizoen was het einde", zei de acteur zondagavond in de persruimte van de Oscars, schrijft entertainmentzender E!.

McConaughey won het gouden beeldje voor zijn hoofdrol in Dallas Buyers Club.

De zevende aflevering van de achtdelige serie was zondagavond op de Amerikaanse televisie te zien. "Die is waarschijnlijk nu op tv", grapte McConaughey, die de serie ook coproduceert, in de persruimte.

Over details wilde de 44-jarige acteur niets loslaten. "Ik heb die serie gemaakt, maar weet zelf niet meer wat precies wanneer gebeurt."

Detectives

Officieel heeft de Amerikaanse betaalzender HBO nog niet laten weten of er überhaupt een tweede seizoen van True Detective komt. De laatste aflevering van het eerste seizoen wordt zondag uitgezonden in de Verenigde Staten.

True Detective vertelt het verhaal van twee detectives in Louisiana, rollen van McConaughey en Woody Harrelson, die tegen wil en dank met elkaar moeten samenwerken.

Hun levens raken verstrengeld als ze op zoek gaan naar een seriemoordenaar, een zaak die hen nog zeventien jaar lang blijft achtervolgen.