Movie 43 en After Earth hebben allebei drie Raspberry Awards gewonnen en zijn daarmee de grote 'winnaars' van de filmprijzen voor de slechtste films.

Dat laat de organisatie van de prijzen zaterdag (plaatselijke tijd) weten.

Movie 43 werd door het publiek gekozen tot de slechtste film van het jaar. De film kreeg ook de prijzen voor slechtste script en slechtste regisseur.

Vader en zoon Will en Jaden Smith werden allebei gekozen tot slechtste acteurs. Jaden kreeg de prijs voor zijn hoofdrol in After Earth en Will voor zijn bijrol in de film. Samen wonnen ze ook een award: die voor het slechtste duo in een film.

Vreemd genoeg kreeg Grown Ups 2, de film die dit jaar koploper was en maar liefst acht nominaties kreeg, niet één beeldje. De film was onder andere genomineerd voor slechtste film, slechtste vervolgfilm en slechtste acteur.

1980

The Lone Ranger, met in de hoofdrollen Johnny Depp en Arnie Hammer, won het beeldje voor slechtste vervolgfilm.

Acteur Tyler Perry kreeg de prijs voor slechtste actrice in een film, omdat hij in de film A Madea Christmas een vrouw speelde. Kim Kardashian kreeg een gouden beeldje voor haar rolletje in Tyler Perry's Temptation.

De Razzie's worden sinds 1980 uitgedeeld aan de makers van 'slechte films'. De prijzen worden echter vrijwel nooit door de 'winnaar' opgehaald. Sandra Bullock, Halle Berry en Paul Verhoeven hebben hun prijzen wel eens persoonlijk in ontvangst genomen.