Eva van de Wijdeven speelt in de nieuwe serie Celblok H een van de leukste rollen die ze op haar cv heeft staan. 

"Het is een hele leuke rol. Ik ben nog wel een beetje zoekende, maar het is zeker een van de leukste dingen die ik heb gedaan", zegt de actrice die bekendheid verwierf met haar rol in Dunya & Desie.

Celblok H, de Nederlandse versie van de Australische serie Wentworth, gaat over het leven in een vrouwengevangenis. Nieuwkomer Suus, gespeeld door Isa Hoes, staat centraal. Ook Hoes is blij met haar karakter.

Zij komt in de gevangenis terecht nadat ze geprobeerd heeft haar man wat aan te doen. "Ik vind het een mooie rol. Suus maakt een hele verandering door in haar leven. Ze heeft nooit nee gezegd in haar leven en ook niet tegen haar man en nu heeft ze daar genoeg van."

Van de Wijdeven werd benaderd door het castingteam en de director om auditie te komen doen.

"Ik was net met een studie ondernemerschap begonnen en dat zou tot april duren, dus eigenlijk was ik nergens naar op zoek", vertelt de actrice. "Maar ik wilde dit toch heel graag gaan doen." Toen Van de Wijdeven hoorde dat ze de rol had gekregen, leek het 'te mooi om waar te zijn'.

Ook Isa Hoes zegt het heerlijk te vinden om weer in een serie te spelen. Zij kende de producent en was zo al verzekerd van een rol.

Succes

Of de serie goed gaat scoren, weet Hoes niet.

"Ik denk wel dat het heel goed zou kunnen, maar ik vind het heel moeilijk om er iets over te zeggen. Ik hoop het natuurlijk wel heel erg, want het is gewoon een hele mooie serie."

Van de Wijdeven lijkt minder twijfels te hebben.

"We geven alles, dus ik hoop dat het super wordt. Dat moet gewoon", zegt ze lachend. De actrice denkt overigens niet dat de serie alleen maar vrouwelijke kijkers zal trekken. "Er zit ook aardig wat vrouwelijk schoon in, dus dat kan er zeker voor zorgen dat er ook mannen naar gaan kijken."

Inge Ipenburg, die in de serie een leider speelt die het leven van veel gevangenen domineert, liet al weten dat ze een tweede seizoen wel ziet zitten.

Hoes en Van de Wijdeven hebben hier ook wel oren naar. "Wij hebben daar natuurlijk niks over te zeggen, maar wat mij betreft komt er een tweede seizoen. We hebben het ook heel leuk met elkaar", aldus Hoes.

Schutterswei

De serie speelt zich af in de nog niet zo lang geleden gesloten gevangenis de Schutterswei in Alkmaar.

"Dat is wel bijzonder", zegt Van de Wijdeven. "Soms vinden we nog wel eens wat van oud-gevangenen, een wapen ofzo", vervolgt ze. Hoes vindt het een 'heel gek idee' dat er echt mensen hebben opgesloten gezeten. "Het doet de serie zeker goed." 

Andere acteurs die een rol spelen in de nieuwe serie zijn Imanuelle Grivens, Christine van Stralen en Daphne Bunskoek.

Celblok H is vanaf 3 maart iedere week te zien bij SBS6.