Pathé heeft het afgelopen weekeinde een tweede record gebroken. De Turkse komedie Recep Ivedik 4 trok volle zalen en scoorde zelfs het beste openingsweekend ooit voor een Turkse film in Nederland.

De film met de Turkse ster Sahan Gökbakar in de hoofdrol trok in acht zalen bijna 27.000 bezoekers. Pathé draait vanwege het enorme succes de film vanaf donderdag in nog vijf zalen.

Recep Ivedik 4 is gebaseerd op een populaire Turkse televisieshow rond de trainer van een voetbalteam. In de film dreigt de grond waar de kinderen spelen verkocht te worden aan een machtswellustige aannemer. Daarom moeten Ivedik en zijn team alles op alles zetten om de grote hoofdprijs in een toernooi te winnen zodat ze zelf het veldje kunnen kopen.

Openingsweekend

Het record voor beste Turkse openingsweekend stond tot nu toe op naam van het oorlogsepos Kurtlar Vadisi uit 2006. Deze trok in de eerste vier dagen ruim 19.000 bezoekers. Pathé brak zondag nog een ander record.

In bioscoop De Kuip trok de Feyenoord-documentaire The Other Side of the Heart is White binnen tien dagen meer dan 10.000 bezoekers en kreeg daarom een Kristallen Film. Het is voor het eerst dat een documentaire dit in Nederland in zo'n korte tijd voor elkaar kreeg.

Bekijk de trailer van Recep Ivedik 4: