De documentaire The Other Side of the Heart is White heeft binnen een recordtijd meer dan 10.000 bezoekers getrokken. 

De film behaalde binnen tien dagen de status Kristal, een prijs die aan documentaires wordt uitgereikt als ze deze mijlpaal passeren. Dat heeft het Nederlands Film Festival zondag bekendgemaakt.

De verdienste is opmerkelijk omdat de film, die vertelt over de levens van verschillende Feyenoord-fans, alleen maar te zien is in Pathé De Kuip in Rotterdam.

Het is bovendien de tweede film met de status Kristal in twee weken tijd. Ook de film Buitenkampers, over de ontberingen van Indische Nederlanders tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, behaalde eerder deze maand de bijzondere status.

Uitverkochte zalen

The Other Side of the Heart is White trok de afgelopen twee weken doorlopend uitverkochte zalen in Pathé De Kuip. In de documentaire gaan regisseur Leonardo Pansier en Brandon Baan op zoek naar de vraag wat trouwe fans van voetbalclub Feyenoord drijft.

Waarom gaat een moeder een paar dagen na de bevalling al met haar baby naar de Kuip? En waarom verliest een Rotterdamse zakenman liever een belangrijke klant dan van hem te moeten horen dat hij vrede heeft met gelijkspel?

Het is de tweede bekroning die het NFF dit weekeinde uitreikt. Eerder werd de komedie Toscaanse Bruiloft beloond met een Platina Film, omdat de 400.000 bezoekers zijn gepasseerd.