Drake vindt het vervelend dat hij boos werd omdat hij zijn cover op muziekblad Rolling Stone moest afstaan aan de overleden acteur Philip Seymour Hoffman.

"Ik wilde de familie van Hoffman niet beledigen en overkomen alsof ik mezelf het belangrijkst vind", schrijft de Canadese rapper vrijdag op zijn weblog.

Drake twitterde donderdag dat hij het 'walgelijk' vond dat zijn cover was afgepakt. De rapper zou in eerste instantie op de omslag staan, maar dat ging niet door na de vermoedelijke overdosis van Hoffman op 2 februari.

"Ik sta helemaal achter het besluit dat Rolling Stone mij heeft vervangen door de legendarische Philip Seymour Hoffman", schrijft Drake nu.

Verkeerd opgevat

De rapper zegt dat zijn eerste reactie, die hij later verwijderde, verkeerd is opgevat. "Mijn frustratie kwam door de manier waarop is gehandeld. Hoewel het logisch is dat er zo is gehandeld, heb ik helemaal geen zeggenschap gehad over mijn verhaal en mijn foto's en dat is vreselijk", legt Drake uit.

De 27-jarige rapper had in het interview ook kritiek op de teksten van Kanye West. Drake ontkende later dat hij dit had gezegd en zei donderdag ook 'geen interviews meer te doen'.

De Canadees laat nu in het midden of hij in de toekomst nog meewerkt aan artikelen over hem. Wel ziet Drake het Rolling Stone-interview als een leermoment. "Dit is een dag om dingen te leren en om te groeien."