De komedie Anchorman 2: The Legend Continues komt toch uit in de Nederlandse bioscopen. Dat heeft distributeur Universal Pictures woensdag officieel bekendgemaakt.

In eerste instantie had het bedrijf besloten de film geen Nederlandse release te geven, omdat de bezoekerscijfers in het buitenland erg tegenvielen.

Maar dit leidde tot veel commotie. Er werd zelfs een petitie gestart om Universal te overreden de komedie toch uit te brengen.

In de film, die vanaf 27 maart in de Nederlandse bioscopen draait, speelt Will Ferrell de zelfingenomen nieuwspresentator Ron Burgundy. Het eerste deel, dat in Nederland niet in de bioscopen uit kwam, laat zien hoe hij zijn werk in de jaren 70 deed bij een lokale nieuwszender.

In het vervolg bemant zijn nieuwsploeg de eerste 24-uurs nieuwszender van New York. Andere grote rollen worden vertolkt door Steve Carrell, Paul Rudd, Christina Applegate en David Koechner.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Universal overstag gaat na protesten van fans. Eerder gebeurde dit ook met de horrorkomedie The World's End met acteur Simon Pegg. Deze film trok uiteindelijk in Nederland, ondanks lovende recensies, maar weinig bezoekers.

Bekijk de trailer: