Matthew McConaughey is best te porren voor een vervolg op de stripperfilm Magic Mike uit 2012.

Zijn tegenspeler Channing Tatum vertelde hem dat hij bezig was met het scenario. "Prima, ik doe mee", antwoordde McConaughey, valt te lezen op de website van het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

Afgelopen weekend plaatste Tatum al een foto van hemzelf met een buste van Dallas, McConaugheys personage. "Hoe kan je beter je dag beginnen dan met mijn goede vriend Dallas?", luidde het onderschrift.

De 44-jarige McConaughey heeft zich vooral het afgelopen jaar geprofileerd als serieus acteur, met rollen in Mud, The Wolf of Wall Street en True Detective. Voor Dallas Buyers Club is hij zelfs genomineerd voor een Oscar voor beste acteur in een hoofdrol.

Het is daarom niet zeker of hij weer net zo gretig uit de kleren gaat als in Magic Mike. Op de vraag of hij weer te zien zal zijn in een string, antwoordt McConaughey voorzichtig. "Het zou kunnen. We zullen zien."

Hoe dan ook lijkt McConaughey voorlopig uit de race voor een rol als stripper. Voor Dallas Buyers Club, waarin hij een aidspatiënt speelt, verloor hij zo'n 23 kilo. Het duurt nog enkele maanden voordat de acteur weer zijn oude, gespierde zelf is.