De Nederlandse actrice Katja Herbers krijgt een vaste rol in de nieuwe Amerikaanse dramaserie Manhattan. De reeks wordt in het najaar uitgezonden door zender WGN America. 

Het is de eerste grote Engelstalige rol voor de 33-jarige actrice.

Manhattan vertelt over de briljante maar feilbare wetenschappers die in de jaren 40 van de vorige eeuw 's werelds eerste atoombom ontwikkelden in Los Alamos, New Mexico. De serie laat zien hoe zij en hun gezinnen probeerden samen te leven in een wereld waarin geheimen en leugens elk aspect van hun leven binnendrongen.

Herbers speelt de rol van de Amerikaanse wetenschapper Helen Price, de enige vrouw in het team. Andere acteurs die een vaste rol hebben zijn Daniel Stern, Rachel Brosnahan, Ashley Zukerman en Harry Lloyd.

De actrice is enorm trots dat ze is gekozen voor de serie. ''Ik heb me als een bezetene voorbereid op de audities", vertelt ze. "Ik wilde de rol zo graag hebben. Thomas Schlamme geldt als één van de beste tv-regisseurs van Amerika, het onderwerp vind ik machtig interessant en de scripts lezen als een pageturner."

De opnames gaan binnenkort van start in New Mexico. Het is nog niet bekend of en wanneer Manhattan in Nederland te zien zal zijn. Katja Herbers is binnenkort nog wel in Nederland te zien in de komedie Toen was geluk heel gewoon en de horrorfilm De Poel.