U2 verzorgt volgende maand een uniek optreden tijdens de uitreiking van de Oscars. De Ierse rockband brengt het nummer Ordinary Love voor de eerste en laatste keer ten gehore.

Dat vertelt frontman Bono aan de Amerikaanse filmsite The WrapU2 schreef Ordinary Love voor de film Mandela: Long Walk to Freedom, over het leven van Nelson Mandela. 

Na het overlijden van de Zuid-Afrikaanse oud-president in december kreeg het nummer, dat nog geen week voor Mandela's dood verscheen, voor U2 een andere lading.

"De single voelde niet juist omdat we niet de indruk willen wekken te profiteren van zijn dood. Daarom spelen we het één keer en dit is een aardige plek om het te doen", vertelde Bono over de Oscaruitreiking.

Award

Met Ordinary Love maakt U2 voor de tweede keer in zijn carrière kans op een Oscar voor beste nummer bij een film. In 2003 grepen de Ierse rockers naast de prestigieuze filmprijs. Toen was U2 in de race met The Hands that Build America, dat de band maakte voor de film Gangs of New York.

U2 neemt het in de race voor de Oscar op tegen onder meer Pharrell Williams. Hij is met Happy, van de soundtrack van Despicable Me 2, genomineerd. Pharrell treedt eveneens op tijdens de uitreiking van de Oscars. Die vindt op zondag 2 maart plaats in Los Angeles.