John McTiernan maakt binnenkort zijn comeback in Hollywood. De regisseur van films als Die Hard, Predator en The Thirteenth Warrior komt in april vrij na een gevangenisstraf van twaalf maanden.

Zijn volgende film wordt de actiethriller Red Squad, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Red Squad gaat over een losgeslagen agent van de Amerikaanse antidrugseenheid DEA die het met zijn team opneemt tegen een drugsbaron in een dorpje aan de Mexicaanse grens.

Het project probeert nu een geldschieter te vinden op de European Film Market tijdens het filmfestival van Berlijn.

Afluisterschandaal

McTiernan werd vorig jaar april opgesloten voor twaalf maanden wegens betrokkenheid bij het schandaal rond Anthony Pellicano, een privédetective die werd veroordeeld wegens onwettige afluisterpraktijken.

McTiernan was zijdelings bij Pellicano betrokken, die hij inhuurde om producent Charles Roven af te luisteren. De regisseur en de producent hadden ruzie over de productie van hun actiefilm Rollerball.

McTiernan werd opgesloten omdat hij in eerste instantie loog tegen de FBI over het inhuren van Pellicano.

De gevangenisstraf van een jaar, die niet kan worden ingekort wegens goed gedrag, schoot bij veel filmmakers in Hollywood in het verkeerde keelgat. Daarom werd de Facebookcampagne Free John McTiernan opgericht, waar onder anderen Samuel L. Jackson en Alec Baldwin zich hard voor hebben gemaakt.