De twee voormalige leden van de Russische feministische punkrockband Pussy Riot zijn door meerdere Hollywoodstudio's benaderd voor het verfilmen van hun verhaal.

Dat lieten Nadezjda Tolonnikova en Maria Aljosjina, die begin deze maand de band verlieten, weten op het filmfestival van Berlijn. 

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter maandag.

De twee willen tot een deal is gesloten niet zeggen wie hen heeft benaderd. Ze bestempelen hun verhaal alvast gekscherend als "een soort Star Wars".

Pussy Riot kwam de afgelopen anderhalf jaar herhaaldelijk in het nieuws. In februari 2012 gaf de band een optreden in de kathedraal in Moskou waarbij drie van de bandleden zich kritisch uitlieten over de Russische president Vladimir Poetin.

Amper twee weken later werden Tolonnikova, Aljosjina en Jekaterina Samoetsevitsj gearresteerd. Samoetsevitsj kwam in oktober 2012 voorwaardelijk vrij. Op 23 december 2013 werd de twee andere dames gratie verleend.

New York

Tolonnikova en Aljosjina traden onlangs in New York op met Madonna om daar hun nieuwe organisatie, die zich inzet voor rechten van gedetineerden in Rusland, onder de aandacht te brengen.

De uitspraken van maandag vonden plaats tijdens een persconferentie van Cinema For Peace, in aanwezigheid van Bianca Jagger en Kweku Mandela, de kleinzoon van de vorige maand overleden Nelson Mandela.