Eric McCormack werd door zijn rol in de serie Will & Grace wereldberoemd. Toen de serie acht jaar geleden stopte, wist McCormack lange tijd niet wat hij wilde. 

"Tot ik me op een dag realiseerde dat ik echt iets moest vinden wat zo ver mogelijk van Will (hoofdrol in Will & Grace, red.) af lag."

Inmiddels heeft hij dat gevonden. In de nieuwe politieserie Perception speelt hij Daniel Pierce, een neurowetenschapsprofessor die aan paranoïde schizofrenie lijdt. Het vergde de nodige voorbereiding. "Ja, het was zeker niet heel makkelijk", zegt McCormack tegen Spits.

"Iemand die aan een heftige ziekte lijdt, wil je als acteur gewoon goed neerzetten."

Homoseksualiteit

Door Will & Grace werd homoseksualiteit in de Verenigde Staten een stuk beter bespreekbaar. McCormack hoopt dat Perception misschien iets dergelijks teweeg kan brengen voor geesteszieken.

"We maakten Will & Grace niet met het idee van: en nu gaan we de maatschappij even veranderen. We probeerden vooral grappig te zijn. Het is toeval dat ik nu weer een zogenoemde stigma-rol te pakken heb. Maar geestesziekte is wel een van de weinige dingen waar we nu in 2014 nog niet makkelijk over praten. Ik denk dat als een serie laat zien dat je er heus mee kan leven, dat het dan misschien wel deuren opent."