Johnny Depp gaat de hoofdrol van bendeleider Whitey Bulger spelen in de op feiten gebaseerde misdaadthriller Black Mass.

Tom Hardy is in beeld voor de rol van John Connolly, een foute FBI-agent en oude jeugdvriend van Bulger. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline vrijdag.

De inmiddels 84-jarige Whitey, die in oktober werd veroordeeld tot tweemaal levenslang, is schuldig bevonden aan negentien moorden en was jarenlang een vooraanstaand maffiabaas in Boston.

Vanaf 1975 was hij echter informant voor de FBI. Connolly werd in 2008 veroordeeld wegens afpersing en samenwerking met de criminele organisatie van Bulger.

Inspiratie

Scott Cooper, bekend van Crazy Heart en Out of the Furnace, gaat de film regisseren. Depp was al aan het project verbonden toen Barry Levinson nog de beoogd regisseur was, maar dat kwam om financiële redenen niet van de grond.

Bulger was al de inspiratie van talloze filmpersonages, waaronder dat van Jack Nicholson in The Departed van Martin Scorsese en dat van Pete Postlethwaite in The Town van Ben Affleck. Affleck is overigens bezig met zijn eigen verhaal over Bulger, met Matt Damon in de hoofdrol.