De actrice Famke Janssen speelt een hoofdrol in De Held, een verfilming van het gelijknamige boek van Jessica Durlacher. De regie is in handen van Janssens zus Antoinette Beumer.

Dat maakt Independent Film vrijdag in een persbericht bekend. Het is de eerste keer dat Janssen een hoofdrol in een Nederlandse film vertolkt.

Zus Marjolein Beumer zal het script verzorgen, daarmee wordt de film bijna een volledige familie-inspanning.

"We willen al heel lang een keer samen een film maken. Nooit eerder deed de gelegenheid zich voor. Ik kijk ernaar uit om dit avontuur met mijn zussen aan te gaan, al vind ik het natuurlijk ook heel spannend. Daarnaast lijkt het me fantastisch om eindelijk eens in een Nederlandse film te spelen", legt Janssen in het persbericht uit.

Antoinette Beumer, die recentelijk Soof! regisseerde, kon niet wachten om het boek van Durlacher te verfilmen.

"Dit boek verdient het om verfilmd te worden. Jessica schrijft haar boek al zo filmisch en met zoveel aandacht voor haar personages dat mijn handen jeuken om deze film te maken."

Janssen speelt in De Held een vrouw die oog in oog komt te staan met een verkrachter. Daarna wordt ze op gewelddadige wijze overvallen in haar huis. Ze gaat op onderzoek uit en komt meer te weten over het gruwelijke verleden van haar familie.