De makers van The Hunger Games - Mockingjay Part 2 hebben een oplossing gevonden voor een omvangrijke scène met de zondag overleden Philip Seymour Hoffman die nog moet worden opgenomen. 

De acteur, die waarschijnlijk overleed aan een overdosis heroïne, wordt digitaal toegevoegd. Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Post.

Eerder werd nog geopperd dat de scène, een van de laatste in de film, ingrijpend zou moeten worden herschreven. Hoffman speelt Plutarch Heavensbee, de leider van het verzet dat de tieners van hun bestaan als gladiatoren wil bevrijden.

Heavensbee komt niet prominent in beeld in de genoemde scène. Het digitale knip- en plakwerk blijft daarmee waarschijnlijk beperkt tot enkele shots waarin Heavensbee op de achtergrond aanwezig is of conversaties heeft waarbij wordt scherpgesteld op een ander personage.

Afgerond

The Hunger Games - Mockingjay Part 2 staat gepland voor volgend jaar november. Eerst verschijnt nog The Hunger Games - Mockingjay Part 1, dat op 19 november in première gaat. Hoffman had zijn scènes daarvoor al maanden geleden afgerond.