In deze thriller worstelt Evan (Ashton Kutcher) met een jeugdtrauma en de dood van zijn vriendin. Hij wil vrede krijgen met zijn verleden, maar door zich daarin te verdiepen komt hij er achter in staat te zijn daadwerkelijk het verleden te veranderen. Dat vermogen is te verleidelijk om niet te gebruiken, maar uiteraard heeft alles wat Evan in het verleden verandert gevolgen voor de toekomst, ofwel het heden waarin Evan verkeert. #

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Of Kutcher probeert My Bosses Daughter uit zijn filmografie te schrappen dan wel Demi Moore alsnog uit zijn liefdesleven te verwijderen is mij niet bekend, aangezien ik The Butterfly Effect nog niet heb gezien. Wel wordt bevat de film een memorabele scène waarin Evan wakker wordt met alleen stompjes in plaats van handen- minstens zo hilarisch. De makers waren eerder verantwoordelijk voor het scenario van Final Destination 2, waarin de hoofdrolspelers ook al trachtten het noodlot te ontlopen.

Vierde plaats

Overigens betreft het hier een occulte thriller: Evan Treborn heette eerste Chris Treborn, maar het woordspelletje in die naam werd te opzichtig gevonden. Net als bij alle (occulte) thrillers geldt dat je in alle onwaarschijnlijkheden moet meegaan om de film te kunnen waarderen: je gelooft het, of vindt het kul. Het mag dan ook als aanprijzing worden opgevat dat de film bij het immer kritische publiek van het Amsterdam Fantastic Film Festival de vierde plaats in de publiekswaardering wist te veroveren.

Het Parool: "pure bluf, een hoog tempo en een stevige dosis humor"
De Volkskrant: "het gaat van kwaad tot erger- met de film, die na een veelbelovend begin steeds inconsistenter wordt"
In 33 zalen