Matthew McConaughey heeft getekend voor een hoofdrol in het drama Sea of Trees onder regie van Gus Van Sant.

Hij speelt een Amerikaan die in het bos rondom de berg Fuji in Japan, dat bekendstaat als het zelfmoordbos, zich van het leven wil beroven.

Een passerende Japanner, een rol van Ken Watanabe, brengt hem echter op andere gedachten. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap.

Als de twee mannen het beruchte bos willen verlaten, blijkt dat ze hopeloos verdwaald zijn. De terugtocht wordt er dus niet een van alleen zelfreflectie, maar ook van simpelweg overleven.

Het is duidelijk dat McConaughey hiermee wederom een zware rol op zich neemt. Hij was in 2012 al te zien in het drama Mud als ondergedoken crimineel en is momenteel in de race voor een Oscar voor Dallas Buyers Club, waarin hij een aftakelende aidspatiënt speelt.

'Serieus acteur'

De nieuwe serie True Detective, met McConaughey en Woody Harrelson, is een van de hits van het nieuwe tv-seizoen. Daarnaast speelt hij een hoofdrol in het sciencefictiondrama Interstellar van Christopher Nolan, dat in november verschijnt.

McConaughey, die tot voor kort vooral bekendstond als gebruinde acteur die graag zijn shirtje uittrekt, heeft zich ontegenzeggelijk geprofileerd als serieus acteur. Deze wedergeboorte wordt al McConaissance genoemd.

De Oscars worden op 2 maart uitgereikt. McConaughey is de favoriet voor de Oscar voor acteur in een hoofdrol voor Dallas Buyers Club, waarvoor hij al de Golden Globe en de prijs van acteursvakbond SAG won.